6 Temmuz 2015 Pazartesi

Festivaller 2


      Vakti zamanında festivallerle ilgili bir yazı yazmıştım. Aradan oldukça uzun zaman geçti.

      Geleneksel SAAB Festival Haziran başında İsveç'te yapıldı.

      Bizde malum böyle şeyler pek yok. Ama gel gör ki geçen günlerde bir yorum ve bir video gördüm. Yazmadan edemedim.
      Hele ki video ağzımın kulaklarıma varmasına sebep oldu. Yaklaşık olarak 15'e yakın SAAB, Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'nde buluşmuşlardı. Hele ki bu buluşmada 1980 küsür yılına ait bir 900 vardı ki insanın rüyalarına girer.  Mükemmel ön tamponu, aynaları, arka stopları ve tabi ki arka spoileri ile...


      Bir de yazmazsam içimde kalır. 06 YBC 84 (umarım plakasını yazmam sıkıntı yaratmaz) plakalı SAAB sever nasıl olurda böyle güzel renkte bir arabayı yıkatmadan buluşmaya getirir. ( Yanıtı basit olabilir: Evli ve çocuklu isen :)) )

      Şu kadarcık; üç dakikalık video bile yetti beni sevindirmeye. Keyifli anlardan birisi de videonun 2:50'sindeki muhtemelen bir Volvo için söylenen "onlar tank be abi" cümlesi.

      Bir diğeri de Facebook'ta kurulan grup. Benim iki önceki yazıma yorum olarak bırakılmış adresi. Her ne kadar girip bakamasam da SAAB severleri buluşturuyor olması sevindirici.

      Ve anmadan geçmeyeyim Serkan Kaan UYGUR'un sabırla yürüttüğü SAAB TÜRK internet sitesi.
      Umarım böyle buluşmalar, organizasyonlar, gruplar artar. SAAB severler çoğalır. Bunlar artsın ki SAAB'lar ele, güne düşmesin. SAAB'a,  SAAB'ı bilenler, ruhunu hissedenler, onu çocuğu gibi görenler sahip olsunlar!...
   
      (Bu arada yabancı bir forumda görüp şaşırdım. Pek televizyon seyretmiyorum ondan olsa gerek. Bengü 2005 yılında Gel Gel şarkısının klibinde siyah bir Convertible oynatmış. Vay anasını :) )



      Görüşmek üzere.

5 yorum:

  1. :) Aynen, plakamızın ve bahanemizin arkasındayız. Saygılar.

    - Çağlar

    YanıtlaSil
  2. Tekrar selam :) Hala Saab Türkiye Official grubumuza beklediğimizi belirtmemiz gerekiyor :) Grubumuzda buluşma fotoğraflarına yine göz atabilirsiniz. Ayrıca 27 Kasım'da Ankara'da tiyatro etkinliğimiz olacaktır. Tiyatro sahnesi yine bir Saab üstadı Hakan Salınmış'a aittir. Güzel bir organizasyon. Ankara'da o tarihlerde olacaksanız bekleriz.

    Ayrıca İzmir buluşması videomuz da mevcut.

    https://www.youtube.com/watch?v=HiJ4DwAfUJs


    Dediğim gibi tekrar olarak grubumuza davetlisiniz :)

    Sevgiler
    Erhan BABACAN - Saab Türkiye Official

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://i.hizliresim.com/MWjRX6.jpg

      Belki sizi gaza getirebilir :)

      Sil
    2. 😀😀 11 saydım. Saygılar. 👋👋

      Sil