18 Aralık 2017 Pazartesi

Her Şeyin Bir Sonu Var !...


En ölümsüz sevgilerin,
Sonsuz denen göklerin, herşeyin bir sonu varsa !...

İlhan İrem'e selamlar olsun.

      Biraz hüzünlü biraz da mutluyum. 




      Saab adı altında artık herhangi bir araç üretilmeyecek, hiçbir otomobil Griffin'li SAAB logosunu kullanmayacak. Kendine has tarz, his, özen, karakter, titizlik "0" km olarak ulaşılamayacak. 


      Moralimizi bozmaya gerek yok. Aslında biz artık daha kıymetliyiz. SAAB'larımız sayesinde tabi. Yenisi üretilmeyen, üretimi sonlanmış, bulunmayan, türünün son örneklerine sahibiz. Biz genel eğilimin aksine "moda olan", "popüler olan" ın peşinde gezmekten ziyade "ruhumuzun sesi"ni dinleyen insanlarız. Amerikan piyasası için üretilen birkaç SAAB hariç (9-7x, 9-2 gibi zırva amlem değişiklikleriyle satılanlar) tüm SAAB'ların bir ruhu var. Bunu iddia ediyoruz. Ve bu ruh ancak bizim araçlarımız sayesinde geleceğe taşınabilecek.

Birileri "Tesla model S'e 7 kişi binebiliyor" mu dedi? 1960'dan beri... :)) 

      Sokakta bir Porsche, Lamborgini, Tesla, Ferrari ya da Mercedes pikap gödüğünüzde heyecanlanmanıza gerek yok. Emin olun bir sonraki yıl daha fazlasını göreceksiniz. Mesela seneye Ferrari'nin SUV modelini görebilirsiniz. Ama bir SAAB'a denk geldiğinizde işinizi, gücünüzü bırakın. Elinizdeki poşeti bir kenara koyun. Belki bir fotoğraf çekin. Çünkü bu gördüğünüz son SAAB olabilir.

Sizce böyle bir şey ölebilir mi?

      Çok mu abarttım? Yolu SAAB'dan geçmiş herkes abartmadığımı düşünüyordur buna eminim. Hatta hepsinin birkaç satır ekleyeceği bile vardır. Nede olsa "ruh"-SAAB.

Başlangıcı böyle olan bir hikaye!...

      SAAB hiçbir zaman insanların zihnindeki anlamını yitirmeyecek!



      Bize en güzel anılarımızı yaşatan bu güzel araçları üreten herkese Türkiye'den sevgiler, saygılar.






Yeni aracınızın bagajında böyle bir detay görürseniz bilgi verin...


      SAAB'ınıza özenle bakın. Bu güzel araçların yok olmasını istemem. 











EFSANELER ÖLMEZ !...

      Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder