6 Ekim 2011 Perşembe

Küçük Bir Püf Noktası

     
      Kış ayı yaklaşırken ve yağışlı gün sayısı artarken küçük bir püf noktası yazmak istedim.
      Silecekler yazın özellikle cama yapışan çeşitli şeylerin etkisiyle daha çabuk aşınıyorlar. Bu aşınma nedeniyle mecburen kışa silecek lastiklerimizi değiştirerek girmek zorunda kalıyoruz. Aslında silecek lastiklerini değiştirmek zorunda da değiliz.
      İhtiyacımız olan çok küçük oranda bir beceri ve 400 kumluk su zımparası. 400 kum nalburlarda veya yapı marketlerde kolayca bulabileceğiniz bir kum numarası ve ne çok kalın ne de çok ince. Ayrıca kendinden süngerli olanlardan alırsanız işiniz çok daha kolaylaşır ve hata yapma riskiniz azalır.
400 kumluk kendinden süngerli zımpara.

      Dikkat edeceğiniz şey silecek lastiğinin tamamına eşit oranda güç uygulayarak zımparayı sürtmek ve silecek lastiğinin yarısına ya da daha az bir kısmına değil tamamına aynı anda zımparalama işlemini uygulamak. Silecek kolunu kaldırıp silecek lastiğini ters çevirirseniz daha kolay şekilde uygulama yapabilirsiniz.
Silecek lastiklerini ters çevirerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

      Uygulama yaptıktan sonra sileceklerinizi temiz bir bezle silin ve bir kez kontrol edin. Eksik kısımlar için son bir düzeltme yapın. Tabiki bu işlemi far silecekleri için de yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere kolay gelsin :) Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder