11 Ocak 2015 Pazar

Ömrünü Tamamlayan Fıskiye


      Aero'nun yaşı büyüdükçe ufak tefek parçalar kendilerini emekliye ayırıyorlar.

      Elimi cam yıkayıcı fıskiyeyi çalıştırmak için silecek koluna attığımda orta fıskiye camı değil kendi kafasına göre çevreyi ıslatınca hemen aşağı indim. Aero'yu yeni yıkatmıştım, "basınçlı suyun etkisiyle fıskiyenin yönü değişti sanırım" diye düşündüm. Ama küçük bir incelemeden sonra fıskiyeyi sabitleyen tırnaklardan birinin kırılmış olduğunu anladım.

      Emin olmak için kaputu kaldırarak kaput içi yalıtım ve koruma süngerininklipslerini gevşeterek çıkardım. Fıskiyeyi sabitleyen iki küçük ve bir büyük klipsten sağ taraftaki küçük klips kırılmıştı.
Yalıtım ve koruma süngeri klipsleri.

Kırılan küçük klips.

      Bu haliyle aslında küçük bir damla silikonla iş çözülebilirdi. Ama tabi benim içim rahat etmeyeceğinden yeni bir orta fıskiye siparişi verdim.
      Yeni parçanın poşeti üzerindeki yazı dikkatimi çekti. Biliyorsunuz Saab'ın orijinal yedek parça şirketi olan  Saab Parts İsveç'te bir kamu kuruluşu ve yakın bir zamanda Orio ismini almıştı. Poşetin üzerinde de Orio Ab. yazıyor. Yani Orio Ab. faal olarak çalışıyor. Bu güzel.

Yeni fıskiye.

      Yeni parçayı yerine yerleştirdim. Küçük bir deneme yaptım, Fıskiyenin iç açı ayarını yapmaya gerek bile yoktu. Her şey güzel.

Yeni fıskiye yerinde.

      Bir ufak ve gereksiz detay olarak yeni parçanın üzeri az da olsa pütürlü, eskisinde pütür yoktu.

Eskisi ve yenisi.

      Tabi aklıma takılan bir şey daha var Fışkiyeyi Kim Kırdı!  :):)

      Bol SAAB'lı seneler...
Mutlu seneler...

11 yorum:

  1. KKT yazılarını okurken dikkat ettim hep yurtdışından alıdığını belirtmişssin,zamanın olduğunda detaylı bir şekilde nasıl temin edeceğimizi bizlere anlatırsan çok makbule geçer...
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,
      Aslında geçen sene bununla ilgili bir yazı hazırladım, fakat tam o sırada yazı hazırladığım mükemmel site kapandı (elkparts). İnternetten alışveriş için riske girmek istemiyorsan temel ilke ebay.com'dan iyi bir satıcıdan alışveriş yapmak veya İngiltere ve ABD'den alışveriş yapmak. Vaktim olursa bir şeyler karalarım, umarım ! :))

      Sil
  2. Sayın KKT, eğer bir mahsuru olmayacak ise sizi de Facebook Saab Türkiye grubumuzda görmek isteriz. Türkiye'de ki Saab sahiplerinin buluşma platformu oldu. www.saabturkiye.net Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Umarım kalıcı olur. Ben Facebook kullanmıyorum malesef. Çok sık da internet kullanamıyorum. Aranızda olmak isterdim. Mutlu SAAB'lar. :)

      Sil
    2. Tekrar merhaba, grubumuza sadece Saab yüzünden katılanlar mevcut. Gizli bir üyelikle de bekleriz :)

      Sil
  3. https://www.facebook.com/groups/saabturkiye/

    YanıtlaSil
  4. SAYIN KKT facebook saab grubunu takibe başlayıp saab sahibi olan (ben onlardan biriyim) bir çok arkadaşımız var. Ben daha önce sizin blogunuzu da takip ediyordum. sizin gibi arkadaşlarimiz sayesinde bizler bir otomobilin nasıl bir tutkuya donusebildigini öğrendik. Teşekkür ederiz her şey için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Bey rica ederim. Çok memnun oldum. Ben teşekkür ederim takip ettiğiniz ve SAAB ilginiz için.

      Görüşmek üzere...

      Sil
  5. merhabalar bloğunuzun takipçisiyim
    saabınıza parça siparişini neredennasıl yapıyorsunuz
    akcengiz@gmail.com
    abdullah akcengiz

    YanıtlaSil
  6. Abdullah Bey merhaba. Bu konuya kabaca “Yeni Başlayanlar İçin SAAB” yazımda değinmiştim.

    Yurtdışından alışveriş imkanınız varsa ABD ve İngiltere fiyat-performans-memnuniyet olarak tercih edilebilir.

    Türkiye’de ise orijinal yeni parça için mutlaka ATV Garaj- Tunç Bey ile görüşün. Tunç Bey orijinal parçaların yetkili tedarikçisi.

    Bundan sonraki yazılarda parça kullandığımda nereden tedarik ettiğimi de yazarım.

    YanıtlaSil