17 Kasım 2018 Cumartesi

Soyulan Vites Topuzu Kaplaması



Vites topuzunun üzerindeki metalik kaplama pul pul olmuştu.
      Güneş, uv etkisi, sıcaklık farkları vs. ile parça bu hale geldi.

Bozukluk net.

      Parçayı sökmek basit. Çok fazla zorlamadan vites derisinin birleştiği kısımdan ince bir plastik (kredi kartı ya da plastik spatula olabilir) yardımıyla klipslerinden ayırabilirsiniz. Yalnız klipsler hassas söküp takarken dikkat edin. Ben parçayı cebime koymuştum. Malesef cebimde bir klipsi kırılmış.😔 Sağlık olsun...

      Parçanın kaplaması da birazcık farklı. Sert bir yapısı var.  Zaten plastikten soyarkende bunu iyice farkediyorsunuz.
Klipslere dikkat.

      Yapılabilecek şey ABS plastik kaplayan bir tanıdık bulmak. Ya da iş yoğunluğu fazla olmayan bir yer. Bu tür ABS plastik kaplama yapan çok yer var. Fakat sorun şu ki daha çok endüstriyel işletmeler olduklarından toplu parça üzerine çalışıyorlar. Aero'nun vites topuzunu kaplayacak yer de bulunur fakat istediğiniz tonda yaptıramayabilirsiniz. Kenardan sizin parçayı kaplar verirler ama vites topuzu banyodaki duş başlığınız gibi parlayıverir. 😊

      Evet bende sizin de düşündüğünüz gibi şu anda gayet yaygın olan araç kaplamacılara gideyim dedim. Eve yakın olan Foil Cover'a gittim. Şimdilerde Ataşehir'e taşınmışlar sanırım. İlgilendiler sağolsunlar.

Foil Cover

      Şöyle ufak bir sıkıntı oldu. Uygun tonda ve kalitede (zaten buradaki tüm kaplama filmleri kaliteli markalar) bir kaplama filmi bulduk. Eski kaplamayı tamamen söküp yüzeyi güzelce temizledik. Fakat film kendi yapıştırma sıvısı, primeri ile bir türlü yüzeye yapışmadı. Farklı yapıştırıcılarla denediler, en son sürdükleri yapıştırıcı ile filmi yüzeye sabitleyebildik.

Kaplanmış hali.

      Olur da kaplama kalkarsa tekrar yaparız dediler. Sağolsunlar eskiden tanışıklığımız olduğundan herhangi bir ücret de almadılar. Parçayı Aeroya monte ettim. Gayet uyumlu oldu. Şimdilik bir sıkıntı yok.

   
Renk ve ton uyumlu.

      Parçayı takarken kırık tırnaktan dolayı herhangi bir sıkıntı olmadı. Sadece bu haliyle bir aparata gerek duymadan sıkıca kendinize doğru çekince parça yerinden çıkıyor. 😏 Buna da şükür. Tamamen yapıştırmak zorunda kalabilirdim.

      Görüşmek üzere...👋👋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder